Tíz napot voltam távol. Azt mondják,
sok időt töltök utazással, hogy megöregíti
az arcomat. Visszafelé – a buszon egy anyóka
babrált a jegygyűrűjével. Utazott. Én tíz nappal
korábban, ő tíz évvel ezelőtt. Az évek mégis ránk
találtak, ahogy a fákra is a lombok. Visszafelé
minden működik.