úgy mentem túl messze, hogy túl közel mentem.
mozdulatok nélkül léptem túl egy határt.
vagy talán a határ ment úgy át felettem,
hogy észre sem vettem. egyszer csak nem kívánt
tűréshatár-sértő lettem, társ és értő
hallgatóság helyett. adagom megvonták.
alaktalan, szemét márciusi hétfő.
a hajónk már elment. a kikötőt bontják.