nincs áram
beszakadt civilizáció
mondod
és görcsbe rándulva várod
mikor gyulladnak ki újra
a lámpák
vagy mikor tör be hozzád
a kinti mínusz nyolc
a telefont
nem veszi fel az áramszolgáltató
míg szól a kagylóból a zene
fogadkozol
jövőre lesz kályhád
hozzá kéményed
és a pincédben majd halmokban áll a fa
a kályha mellett hintaszék
felette petróleumlámpa
esetleg gyertya melletted
olvasnivalód
elég
borod
és lesz
altató nélküli alvás
ha pedig megfagyna
poharadban a víz
az se baj
hiszen az álmod
erős
amiben gyerek leszel újra
akit idegen világból
éppen hazahoztak
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.