egyszer elfelejtettem
hűtőbe tenni a tejet
ott maradt kint a konyhaasztalon
egész éjszaka és
meleg nyár volt
és megromlott
és anya nagyon üvöltött velem
meg csapkodott mindenfélét és meg is rázott
aztán nyugtatott
hogy nincs semmi baj, ez csak egy kancsó tej
csak egy kancsó tej, felejtsük el, mondta
de szerintem nem csak egy kancsó tej volt
mert sehogyan sem tudtam elfelejteni