Felövezve
I.
Felövezlek bizalommal,
öltöztetlek nyugalommal,
ékesítlek álmaimmal.
Inged legyen pillantásom,
szoknyád széle mozdulásom,
szép sarudon simításom.
Szemed legyen szemem fénye,
kezed legyen kezem éke,
fehér szélnek menedéke.
II.
Felöveztél irgalommal,
gyámolítasz szavaiddal,
fésülgetel ujjaiddal.
Hajad árnyas, rengő rózsa,
boróka-zöld vadon szárnya,
nyírfalevél sóhajtása.
Mikor ezzel felöveztél,
örök-szépbe öltöztettél,
gyöngy -léteddel átöleltél.
2006 május
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.