Szeretnék boldog lenni,
S a bút elviselni.
Szeretnék szabad lenni,
Örömömben táncra kelni.
Szeretnék én szeretni,
Kedvesemet megölelni.
Szeretnék gazdag lenni,
A szegénységet elfeledni.
Szeretnék költő lenni,
Az országért sokat tenni.
Szeretnék jó ember lenni,
Rászorulton segíteni.
Szeretnék öreg lenni,
S koporsóban megpihenni.