Granada, Granada
"Como vuelve el rosto
un galán y el aire!" (F. G. Lorca)
A napfény szikrázó pompával
zúdul Granada aranyára
Haj, haj...
Lustán moccan a vén folyó
Csonton által üt vasgolyó
Haj, haj...
Szél-fiú szívét eltalálja
............................................
Mirtuszok tövében kiterítve
Teste bazalt-kék ég alatt
megfeszítve, alkonyi nap
süllyedve lassan éjbe fúl
Majd a Hold vigyázza álmát
Szótlanul
Haj, haj...
(Egyedül a széllel
Egy-szál legény lépdel)
Hályogos éjnek holdja folyó
Federico Garcia Lorca
szívében vasgolyó
Ringasd öledben Senki fiad
Granada, Granada
Zokogj, míg élsz, sirasd...
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.