A titkos kert (javított)
Kertemben gomba nő,
gombámból indián szellemek
kúsznak az ágon
fölfelé,
s mikor a nap sugara
tüzesen süt le
reájuk, szerte-
foszlanak.
Édesapám kertjében
torma nőtt,
anyáméban
kövirózsa.
Őket nem érdeklik
a western hősök.
Nagy szívükben kis világvége
rombol álmokat.
Szótalan élet ver porral utunkon
vándor lelkeket.
S én véremben mézédes bort forralok,
bosszúm társaként
kupám magostól hull
földem felé,
emléket növesztve
sarjukból.
Teremtek.
Te rántasz,
kertemben gomba nő,
gombámból indián szellemek
kúsznak az ágon
fölfelé
szavanként,
szótagonként.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.