Mese a vándorlegényrõl
hol volt
ott élt
egyszer egy
vándorlegény
akinek nagy kalpagja volt
(hanem ez nem is lényeges)
inkább hogy vándorolt
mindenféle faluról
mindenfelé falura úgy ám
mígnem egy szép napon egy bölcs
rá nem szólott eképp:
ugyan ugyan vándorlegény
ne legyél te vándorlegény
igaz is
mondotta a vándorlegény
nem leszek én vándorlegény
azzal el is indult
mindenféle faluról
mindenfelé falura
hogy a sokaságnak mind elmondja
ő biz már nem vándorlegény
úgy ám
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Ex Symposion,