Hangszóró
Nincs áhítat. Talán majd Karácsony este
Mikor a dalaink megszólalnak a csöndbe
Katolikus dalok – ahol Jézus még kisded
Nem férfi megváltó, mint a protestáns hitben
Itt Szűzanya van, van Szent család és jászol
Három királyok és mind a három jámbor
Húsz éven át Isten nélkül maradtam
Majd a vállalt új hit rendszerét elfogadtam
De Karácsonykor gyermek leszek újra
Testem lelkem ilyenkor a régi nótát fújja
Ez a rész megmaradt, ezt nem hagytam el mégsem
Gyerek leszek ennek a résznek közelében
Tán ezért hibádzik viszonyom a világhoz
Mert mindig a részből világított a fárosz
Mert valahonnan mindig kibújt a lóláb
Kiütötte a szög a megfoldott zsák foltját
Egy szó, mint száz bevégzem – a konklúzió csak ennyi:
Jön a Karácsony. Jó lesz egy este gyereknek lenni.
Debrecen, 2007. december
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.