Déli számvetés
Bűnöm nincs, de nem is bánom,
Úgysincs, aki megbocsásson.
Hibám, vétkem ezerféle,
Az nincs, aki számonkérje.
Örömöm áll véges sorban,
Nincsen akivel megosszam.
Búmat, bánatom felélem,
Úgysincs aki sírjon vélem.
Egy csak: Hazám, aki gyászol.
Sosem lökött el magától,
Ő, ki életemhez láncol:
Legyen, ki síromon táncol!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.