nézd, két szemem
nem tó
és nem is
üveggolyó,
se sekély
se mély tó,
csak csarnokvíz
hártyák, retina
még egy ideig
és összeköttetés
idegi
alapon, íme
a látvány, csak
téged látván
jut eszembe
hogy esetleg
más is van itt
mint elektrolit
és víz-háztartás
feromonok meg
ozmotikus
nyomás
koponyámra
belülről szögellek
csontra vert hús
íme, a kar,
ezzel ölellek