Kard, kenyér, lobogó
Szép Hazám szemében könnycsepp én legyek:
Ha porba kell hullni, csak én pereghetek-
Majd felduzzadok, folyammá válok, ha
Elsöpröm bánatát s azt aki bántotta...
Friss búzaszem legyek szép Hazám ölében,
Mosolygós pék arca hajoljon fölébem,
Testemből lakjon jól minden magyar gyerek,
Áldott föld hitéből valóság így leszek...
Szép Hazám ajkáról fakadó szó legyek,
Igazam hordják szét messzire jó szelek,
S amerre járok, ha testvérre találok
Mutassam az utat: erre van Hazátok!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.