Reggeli ébredés
Felszakított beton
útfelújítás
csőtörés
a szennyvíz elönti az utcákat a konyhákat
a gondolatokat
befolyik a zsebembe a tolltartómba
szemüvegemet mossa
akár piros lámpánál
kocsik szélvédőjét
feketéző gyerek kezek
inkább maszatolva sem mint nem
egy köztisztasági alkalmazott
eldobható életeket seper össze
szemetesláda mellé hajított
használt papírzsebkendő galacsinokkal
lejárt mozi és buszjegyekkel
eltaposott cigarettákkal együtt
ágyamból mint egy szivacsból kicsavarnám
az évek során összegyűlt rémálmaimat
de félek megfulladnék
akár egy lezárt betonakváriumban
paplant pokrócot falakat húzok magamra
amíg kattog alattam az aszfaltfúró
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.