Szétesés (javított változat)
A tél és a nyár keringőt jártak,
annyira mindegy volt már minden,
odabent ezer hang olvadt egyszerre egymásba.
Menni vagy maradni, nem tudta, egyik fele
erre indult, a másik arra, végül tettek egy kört
és találkoztak.
Ezrek zokogtak és örvendeztek,
haltak meg és támadtak fel
őrült Lázárokként,
zengtek dalt a nappal és az éjszaka nyelvén.
Mind ő voltak, egytől egyig, de hiába markolt
a szilánkokba és próbált közülük párat összeilleszteni.
Akár a mágnes, száz irányba taszították
egymást a ködben.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.