Csak megéri?
Nem érdemlek veszekedést,
áskálódást, megjátszott
megvetéssel fűszerezett
bujócskázást. Nem látom,
miért kellene vállalni,
törődni velük szépen,
kisebb gondokat árnyalni,
hogy legyen végre béke.
Elloptad szívem! Az agyam
mégsem neked dolgozik,
a lelkem végtelen szabad,
rabként is gondolkozik.
Nem publikus. Nem is vagyok
eszeveszett, ténfereg
bennem bűnös gondolatok,
engesztelni nem lehet.
Ti akik a közönségem
törvény szerint lettetek,
Kinevezlek én most hegynek,
én leszek a Mohamed.
Sértő megnyílvánulások.
Mosakodni szép dolog,
De ezt nem akarhatjátok,
ha már meghurcoltatok.
Választásom önsajnálat?
Figyelmekbe ajánlom:
remény hal meg utóljára,
nem hiszem, hogy sajnálom.
Én inkább másban keresném
a sajnálatok tárgyát.
Az irigységet nevezném
meg bűnbaknak, ha látnám.
De álcázni tökéletes,
kézenfekvő megoldás.
Valamit meg mondani kell,
ennyi csak az elvárás.
A fricska néha nagyon fáj.
Fájdalmat kibeszélni,
megnyugodni, büszkeségben
megmaradni. Csak megéri?
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.