Bolondok háza
Ráültem a nyolcra-hétre,
nagyon tetszik ez nekem,
kifejezni így is tudom
gondom, bajom, életem.
Nyolc és hét? Elfogadható.
Elfér benne sok minden.
Kényelmesen pakolható.
Bár értelme sok, nincsen.
Nincs, ha nincs mit bele tenni,
de ettől most nem félek.
Termel nekem hétköznapok
ezer rímet, rémképet.
Nem vagyok hozzászokva, de
köteléknek megteszi.
A tágabb értelemben vett
szabadságot szereti.
A félszségtől tört mondatok
zavaró, zárt világa.
Ezért ítél el a végszó:
Tiszta bolondok háza.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.