id. Karlich János
Hétköznapok
Ha leégni akarok,
csak eléd állok hétköznapok.
Úgy sem teszek eleget,
figyelembe se veszlek.
Kölcsön kenyér visszajár.
Csendesebben kiabálj.
Egymás mellett elmegyünk,
szemrehányást nem teszünk.
Most is úgy jó, ahogy van,
mindenki él boldogan.
Nem változtatunk semmit.
Tiszteljük más terveit,
mert nem is akarok leégni,
csak egy kicsit megnézni,
milyen is a hatalom,
akarnoknak tartalom,
ebből nem is akarok,
élők között a halott
nem biztos, hogy ostoba,
szép lehet, okos soha,
okoljuk, hogy mostoha
körülményben jókora
gátat nem képes, lever,
élte romokban hever,
gyűlőlködik utána,
megtagadja s utálja
helyzetében oly vétkes
akarása szemérmes,
hiányos nyavalyája
jelképes, de nem bánja.
Tűzvésznek szalmalángja
elég-e, ha azt várja,
megoldódik nélküle
bűne, ha van, évül-e?
Mert én mégsem fogok leégni,
kár a gőzért, ezt érzi.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.
|
|
|