Veszett fejsze
Veszett fejsze nyelet keres
és, ha megtalálja,
befogadni kemény, nem rest,
jól magába zárja.
Együtt halad, ütnek-vágnak
legkeményebb fákat.
Jelentkezik kisebb csorba?
Oka gyógyításnak.
Kiköszörült már a csorba,
okafogyott bánat.
Mehet tovább nehéz munka,
Gyarapodik látszat.
Éle kopik a baltának,
de az időt állja.
Megtalálja módját annak,
hogy a fákat vágja.
Néha azért nem sikerül,
mellé csap, mert fárad.
De kerül, amibe kerül;
az élet meg nem állhat.
És lőn, egyszer csorbát szenved
kemény fája nyélnek.
Órvoslása nem történhet
megköszörüléssel.
Marad minden a régiben.
elmúlik a bánat.
Erejüket megfeszítve
csapkodják a fákat.
Ám a nyélnek nő csorbája.
Nem tanul, mert gyáva.
Tuskót addig üti-vágja,
mígnem elvész kárba.
Veszett fejsze megint keres
jogos bánatában.
Oly kemény fa nem is terem,
helyt álljon fokában.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.