Ha meghívsz fagyizni, ne reménykedj!
De ha mindent sejtető félmosolyod
alól kacagja ki magát pár szó, hogy
"Hát gyere velem sütizni!",
akkor szemed méregzöldje megint
az aranysárga piskótára kent pisztáciakrém,
és az összes tejszínhabrózsája többet ér,
mint a csokor, amit tőled kapnék.
De inkább kell egy marcipánlevél,
mint tőled egy másik e-mail.
S míg abból a sütiből veszek,
addig... addig a világ újra kerek...