Gyönszem,mi torkomon akadt
Csak mező vagy, mit felperzselt a nap,
csak rózsa, mi tövist hullat,
csak nap vagy, mit felhő takar,
csak sólyom törött szárnnyal.
Csak pille, mit pörget a szél,
csak könnycsepp, mi folyómba ér,
csak csillag, mi égbolton átszaladt,
csak gyöngyszem, mi torkomon akadt.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: amatorirokextra.hu, 2007.05.