Ökumenikus szent
Volt egyszer egy legény,
Volt néki egy lantja.
Sose ment nélküle,
Mindenhová hordta.
A megye is ismerte,
Odáig volt érte.
Akármerre járt,
-Csak egy nótát játssz -kérte.
De ismerte a falu is
Ahonnan származott,
Tudták iszik, hazudik,
s a hóhérral komázgatott.
Mindemellett misére
Járt a dölyfös balga,
Bort ivott és kenyért tört
-hogy a torkát meg nem marta-
Nem hitte a megye el
Hogy ez lenne a Ferkó,
Mert ökumenikus szentet játsszva
Elhitette, hogy ő jó.
De jön majd ama nagy nap
Lesz fogcsikorgatás,
Kiderül, hogy Ferkó hazug volt,
Marad, és nem lesz más.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.