Egy utca Berlinben
Van Berlinben egy utca
(vagy Bostonban, vagy Genfben),
ahol még sose jártam.
A nevét sem tudom.
Ha valaki kimondaná,
nem tudnám, hogy
arról az utcáról beszél.
Sosem fogok végigmenni rajta.
Sosem fogom látni házait.
Nem vágyom oda
s csak néha jut eszembe.
Remélem, most utoljára.
Ez az utca Berlinben
(vagy Bostonban, vagy Genfben)
oltalom és veszedelem;
ország, jelek és sorsok nélkül.
A költészet dicsérete
és a halálé, mely ott is elérne.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Amsterdam blue (Budapest, 2005)
Kiadó: JAK – L'Harmattan Kiadó