Hõtan-Fizika I.-
Ketrecbe zárt kutyák várják a
nyarat láncraverve
üzekednek mocskos szőrük
göndör és fekete, mint a tinta
paca a fehér lapon szöget
vert fejükbe az ötlet
általánossága a zsíros
ételek súlya az
emésztőrendszerben csaholnak
veszetten fájlalják a tépett
szárnyak varas sebeit cérnával
összetoldott álkapcsuk nehéz
súlya alatt roskadt
fejüket rázva
tiltakoznak a fémfényű póráz
ellen könnyen feszülnek
izmos testük húrjai
pendülnek lepke szárnyak
himporával átitatott pompa
ruhájuk dicsőn hordják a vihar
ellen nem állnak a szélben
sodródnak az illatok vegyülnek
sorra róják az egyen
köröket a villanykörte
felé, mert elvakítja őket a
Wolfram izzó!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Szerelemben Dionüszosszal