Míg én a konyhaasztalon
a tojásokat pucolom,
te megkened a kenyeret.
Éhesek vagyunk, meglehet.
De a napi háromszori küzdés
- vágódeszka, kenyérszelő kés -
sokszor elveszi a kedvem.
Fogaim közt sercli sercen.
Hiába a kolbász, a margarin,
(hozzá desszertnek egy mandarin),
gyomrom tele, mégis korog.
Felsejlenek letűnt korok:
feszül az íj, kilövöm nyilam.
Néha egy mamutra fáj fogam.