Állatos versek / 2
Ha dolgoznál, minden mozdulatnál
a kezed alá szalad egy mókus. Nem tudod,
kicsoda, nem tudod, honnét jött, de ahogy
felemeled a kezed, a tenyered alá kúszik,
azt hiszi, meg akarod simogatni. Végül
meg is teszed. Válaszul a szemedbe néz, olyan
értelmesen, mintha mondani akarna valamit.
Sokkal később, amikor elmeséled ezt a délutánt,
már nem tudod pontosan, mi volt.
Beszélgettem a mókussal, mondod majd,
és te is nevetsz saját sületlenségeden.
Ugyanekkor ő valahol messze van,
és levelet ír neked. Két nap múlva megkapod,
és kicsit furdal majd a lelkiismeret.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.