Memento
Te Ács fia, akinek nem kellett földi gyámság
Másik világba vont az Istennel kötött barátság
Nem bárány voltál, meleg aklok lakója
Inkább farkas, aki a kegyelmet gyakorolja
Belső vezéred, és nem csak szólam a szabadság
Erőnek jele és nem karácsonyfadísz a jóság
Az összetartozás örömét az apostoloknak megadtad
Magad egyedül maradtál, mementóul késői koroknak
A bárányt megölik, a farkast kilövik, valahogy meg kell halni
Akárhogy is, csak életünk ne kelljen megtagadni
Talán ezért vállaltad, hogy viszed a nehéz keresztet
Hogy a magad köré font mítoszt elhihessed
Fönn a kereszten amid volt, mennyei birodalmad
Ajándékoztad az egyik, bűnbánó latornak
Majd kiszenvedtél és elhelyeztek a végső nyugovóra
Nem sejtették, hogy folytatás lesz, mert nincs utolsó óra
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.