Variációk egy kulcszörgésre
I.
halk körtáncot jár a szoba
érzi talán, hogy tavaszodik
a falon narancs napfény-rácsok
alkony
a konyhában valcert csöpög a csap
a bútorok néha megreccsennek
náluk ez mosolygást jelent
cukrot teszek a teámba és utánzom
feloldódom én is a délutánban
így ülök itt, és gondolatokkal játszom
addig, amíg
csörren a kulcs a kezében
II.
nem bűz, de szag.
a szavaidé.
hiába mész előle a kocsmába
mert nem szellőztetek
most nem
kávét főzök és hagyom,
hogy meghaljon benne a cukor
hagyom meghalni magunkat is
a bútorok néha megreccsenek
haragosak talán
vidéki valcer a kulcsod a zárban
se dallam se ritmus
se te
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.