különös olvasat
avagy a betű esztétikája
különös olvasat
nyomdahibáról nyomdahibára
csak egy-egy betűnyi
kit érdekel ekkora szövegben
mégis más a jelentés
mit a tágranyílt szem
mint a tágranyílt szem ért meg
látod véres ékírásukat
véres ékírással írt beszámlójukat
amint nyújtják be a számlát
számlát vezetnek grönland tiszta lapján
tolnai haját tépi
takács csak könnybe lábad
megint az üldözöttek
betű hajszolta lánya
különös olvasat
látod hajszolt apádat
aki csak magyartanár volt
és az intézményt vezette
precizen készült mindig
sorra szúrta ki a hibákat
emlékszem
legelső verseim közül mutattam
idő egy idő kettő
a második jó hosszú volt
nem vártam megdicsérjen
csak hogy neki is fájjon
akkor is hibákra vadászott
helyesírási hibákra
én a hajamat téptem
pedig a tágranyílt szem
látta az idő hármat
miközben véres ékírással
beszámolót írt
különös olvasat
látod a gyöngybetűket
anyád vázlatfüzeteiben
ahogy sorakoznak
látod a véres gyöngybetűket
havat érintve szárnya
betűről betűre buggyan
mintha mindegyik öltés
apró vörös keresztszem
végtelen fehér vásznon
grönland tiszta lapján
mit a tágranyílt szem
mint a tágranyílt szem
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Bárka, 2004/2