Valakit visz a víz
Papucsállatkák. És papucsemberkék?
Mondjuk, lakásnyi vízcseppben lebegni?
Lakóhajón élni a víz alatt? Hiába
vágyakozni kandallóra és akváriumra?
No persze, a szendvics elúszik olykor, viszont
nincs csőtörés soha, s ha az állólámpát
véletlen fellököm, lassan dől csak el, van
idő utána nyúlni, de innen ez már fizika.
Holnap állásinterjúra úszom, szeretnék
vízimentő lenni, hogy fuldokló lányokat
húzhassak ki a partra. Közben a postás
kétszer kopog az evezővel: a könyvtárosnő írt.
Reszketve bontom ki, HÁTHA, de csak annyit kér,
vigyem végre vissza a Nemo kapitányt.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Élet és Irodalom, 2007. márc