Édesanyám Engedd,hogy sokáig Szerethesselek
ÉDESANYÁM ENGEDD, HOGY SOKÁIG SZERETHESSELEK!
Kitárt karokkal jöttél elém Édesanyám tegnap,
Sírva borultál vállamra azt hitted nem lesz holnap.
Nyolcvanöt éved terhét cipelve erőd elfogyott,
Kétségek gyötörtek azért hogy az Isten elhagyott.
Hitted hogy ünnepi ebédet nem Tudod megfőzni,
Szeretteidet nem Tudod illendően fogadni.
Édesanyám Engedd, hogy sokáig Szerethesselek,
Drága Jó Édesanyám sokáig ölelhesselek!
Lassú lépteiddel sürögtél - forogtál konyhádban,
Néztelek csendben könnyeimmel szemeim sarkában.
A finom illatok szálltak bódítón ínycsiklandva,
Ott álltál a sparhelt mellett az ételt kavargatva.
Aranylott a húslevesed, ahogyan Tőled megszoktam,
Ehhez foghatót én sehol máshol nem kóstolhattam.
Édesanyám Engedd, hogy sokáig Szerethesselek,
Drága Jó Édesanyám sokáig ölelhesselek!
Ebéd készen de előtte elindultunk templomba,
Drága Jó Anyám jobb karomba belekapaszkodva.
Lassú léptekkel ballagtunk miközben szólt a harang,
Csilingelően fennen harsogta hogy giling – galang.
Isten háza domb tetején állva büszkén hirdeti,
Aki ide belép az Úr megnyugvást ad majd neki.
Édesanyám Engedd, hogy sokáig Szerethesselek,
Drága Jó Édesanyám sokáig ölelhesselek!
Húsvét Ünnepén az Isten igéjét meghallgatva,
Szívünk újra megtelt bízó Reménnyel megnyugodva.
Úrvacsora Szentségét elfogadva, megtisztulva,
Bűneiktől megbocsátva lélekben megújulva
Ballagtunk Isten házából haza kart – karba öltve,
Jézus Krisztus Urunk Feltámadásának örülve.
Édesanyám Engedd, hogy sokáig Szerethesselek,
Drága Jó Édesanyám sokáig ölelhesselek!
Minden nap - óra és perc, amit Véled eltölthetek,
Minden drága könnycsepp mit Orcádról letörölhetek
Boldogsággal tölti el az én gyermeki szívemet,
Megnyugtatja a néha - néha háborgó lelkemet.
Szeretném látni, hogy soha ne Légy szomorú többé,
Áldjon meg a Jóságos Isten most már Mindörökké!
Édesanyám Engedd, hogy sokáig Szerethesselek,
Drága Jó Édesanyám sokáig ölelhesselek!
Zirc, 2007. 04. 09
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.