finálé
halála előtt Jónás még
szerette volna elmondani
miként lett statiszta
Isten monumentális játékában
s hogy dublőre részegebb volt
mint amaz alulfizetett matrózok
kiknek utóbb úgy kellett könyörögni
vetnék végre vízbe
halála előtt az elfuserált
rendezésről akart beszélni
s a rosszul idomított cetről
mely néhány kiló planktonért
cserébe kiköpte őt
de a végső pillanatban
potemkin-Ninive falait látta újra
a szerződésszegő rendezőt
s a jelet ("csapó: felvétel indul")
így hát csak hallgatott
hisz neki az átírt fináléban
szöveges szerep már nem jutott
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Kortárs,
Kötetben: Álarc a csönd (Miskolc, 1997)
Kiadó: Felsõmagyarország Kiadó