Próba
Átlépni a pára küszöbét
ezen a nehézmozgású reggelen,
féllábon állva bajuszt pödörni
a kötelező mondókát elhadarva,
hogy újra élni kezdjek: kőkemény.
A korpát kifésülve hajamból
hófúvás a fürdőszobában,
beborít mindent a sűrű fehér.
Az érzések egymást hajszolva
végigródliznak a kád peremén.
Csak az öreg vízkő nézi
rosszallva őket, ezek már
a ráncait se kímélik.
Most nehezen gyürkőzök meg az álomszagú
pizsamával is. Annyi mindent ledobni,
felvenni, összeszedni.
Megpróbálni elviselni a csapcsöpögést:
a víz- és az időpazarlást,
ahogy végigszántják az összegyűrt
arcot az ébredés üvegszilánk-
csillogású szántalpai.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.