amikor mackóval vagyok
2003 június 18
amikor mackóval vagyok
akkor csak mackóval vagyok
akkor csak mackóra gondolok
és akkor csak mackóval foglalkozom
gondolataimban mindig mackó is ott van
még ha mást éppen én
akkor
és csak magammal
akkor sincs olyan hogy
egyedül
még akkor is ha mackó ott túl
egyedül
mert mackóval én sosem lehetek
egyedül
mert mackóval én mindig ketten
vagyunk.
bár nem tudom
hogy ő itt tud-e egyedül
velem
úgy hogy ő odaát
olvas.
újságok tömege
sose éri utol
magát.
mindig több és több
újság
és ő a pánikban:
hogyan érheti utol
a mát
holnapot
jövőt tán.
szólni nem lehet
még ha tévé is mellé
halkan vagy zajosan vagy
szótlan
mindegy:
mert ő nem éri utol magát.
De mikor találja meg önmagát?
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: nyuszi mesél