Nyugtalanság
Nyugtalan vagyok.
Szemem fakó bogarában
Keringőzik egy kerge füst
S hasam parázs-kosarában
Izzik, izzik egy ferde üst.
Benne vízben, fehér savban
Széjjelmállik egy gondolat.
Gőze ingó, rekedt dalban
Megcibálja a torkomat.
Nyugtalan vagyok.
Köhög a szőnyeg: járkálok;
Mocsárpadlón, iszapködben
Kővel és tőrrel mászkálok.
Visz az utam csorba körben.
Amott lidércfény meredez
S egyre csalogat, szüntelen;
De ha befogod szememet
Hogyan maradjak bűntelen?
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.