Piros fazék bolonddal
Piros, repedt fazék rozsdáll a fűben.
Pihen a tengelyen túl tükörképe.
Ha az
Itt föladná végre,
az
Amott lép működésbe!
Egy idő–tört gerinc hajol most oda.
Néma volt rajt’ a fej – parole–mostoha.
Fazék–űrbe benyögi hangját,
s cseréli lukas vaskalapját…
Piros, repedt fazék bolondkoponyán.
Vaskalap rozsdáll a régmúlt gyepsorán.
Hisz az
Itt föladta végre,
s az
Amott lép működésbe!
Az
Amottban egy göcögő clown döcög.
Az
Ittben nyugszik kivasalt gerince.
A tükörtengely kettétörött,
mert nem szabatott az egyénre.
Lukas vaskalap rozsdállik a fűben,
tört tengelyen túl fazék maradt képe.
Az
Amottban boldog a bolond –
hangjára lelt a Messzeségbe’…
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.