Õszi délután
Sebzett lelkekre gyászos nap költözött,
nyers őszt köszöntő, tompa sötétség,
búzene vánszorog, hajlott hátak mögött.
pocsolyába fuldokló, időmaradék.
Rothadt növények vérszaga áthat,
Hallgasd! Hogy ver a sötétség szíve.
elárvult fészkeken, rút varjú had,
haldokló árnyak táncoló tömege.
Légtelen szobák, sápadt rabjai,
agyukon érdes gondolat cikáz,
lekötött szárnyal próbáltak repülni,
mosolyúk sunyi, hamiskás máz.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: lelkek tükre (, 2006)
Kiadó: ser-müller kiad. kft