Ünnepvég
Harangocskát ágán felejtették,
cukorpapír alá rejtőzött,
táncolt körötte a gyereknép,
immár az utcára költözött.
Levelét szórta, nyűggé vált,
sárgultak a tarolt gallyak,
az ünnepi ének messze szállt,
mint ősz elején a darvak.
Utcára lökött koldus lett,
ráfagy a sáros latyak,
elmúltak az ünnepek,
aranydiót visznek a varjak.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: lelkek tükre (Debrecen, 2006)
Kiadó: Ser-Müller kiad. kft