Huszonkét éves én
Magas koleszterin, ezt mondja az orvos,
szívinfarktus jöhet már harminc évesen.
Nem megyek kontrollra, nyűgös vagyok, morcos.
Hagyjon engem nyugton ülni a seggemen.
Őszül a hajam is. Huszonkét éves én.
És úgyis egy csomó dolgom van. Hagyjatok!
Emelés közben már megfájdul a vesém
és kijön a sérvem. De kösz, amúgy vagyok.
Meg ráadásnak még egy gerincferdülés.
Nem is focizhatnék: éljen a gyógytorna!
Hogyha sokáig tart, fáj a sima ülés,
és ha leszek öreg, akkor is otromba,
csúnya, na és görbe. Tuti hervadt tata.
Besüpped alattam régi-ósdi ágyam,
az lesz hiú testem utolsó nyomata,
s elremegek majd, mint a kocsonya, lágyan.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.