Fönt jársz most a vágyad, s az álmod földjén...
Fönt jársz most a vágyad, s az álmod földjén,
Gyönyörű paradicsom vagy ott Ivett,
Jóra és pénzre vágytál mi beérett,
Patakok, s hegyeknek folyói medrén
Álltál, s istennek idegen embere,
Cimborálva vetetett veled erdőt,
És csodaszép hatalmas bokros mezőt,
Magad ura vagy, gazdagok embere
Ó gazdag Ivett, fénylő pompás való,
Hatalmas belső éned tündököl bent,
S a megvalósult nyugodt álmod oly jó!
De zúdíts rá esőt, viharfelhőt lent,
Pusztuljon, süllyedjen veled a hajó,
Ily galád ember, soha se legyen fent.
Mezőberény, 2006-02-06
Petrarkai versformában íródott mű, műfaja; Szonett, 14 soros, 11 szótagos
1 versszak: abba, 2 versszak: abba, 3 versszak: cdc, 4 versszak: dcd
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.