Ott volt van hon
Ott volt van hon
Szentek szavai porba hullnak,
Fenn maradt neveket letipornak,
Értelmetlen hősök törnek előre,
Tettükkel sem állunk majd nyerőre
Öndicső hősök vezetnek,
Eltérő nézeteket valló egyének,
Eretnekek vérével kevertek,
Árpád népét megfélemlítettétek!
Mi lesz veled hű haza?
Magyarok reménycsillaga!
Merre menjünk, merre tartsunk?
Hogy változtassuk bal sorsunk?
Adj hát választ Mátyás nagyúr!
Utat mutass Zrínyi had úr!
Himnusz csengjen erősebben,
Kölcsey is áldást kérjen!
Vagy üzenj nekünk, de ne négy szócskát,
Vesd le végre az ál ruhácskát,
Mond ki bátran s vígan,
Árpád népe újra itt van!
Vagy tűnj el örökre mélybe,
A fekete föld rejtekébe,
Taposd sárba szép múltadat,
Végezd ki a magyarokat!
Teljesüljön Herder jóslat,
Pusztuljon el minden fajzat.
Olvadjon be szép csillagba,
Valamely nagy unióba!
Szentek szavai porba hulltok,
Fenn maradt neveket is letiportok,
Értelmetlen hősök törtök előre,
Tettetekkel sem állunk majd nyerőre.
Mezőberény, 2006-10-14 Kovács Róbert
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.