1978. Nagymaros
Messzi motorbúgás, prücsök-, madárdal,
árad a lomha est, denevér szárnyal,
kitépett gaz, fellocsolt betonjárda,
nagyapám farracsúszott klottgatyája,
mezítláb, a beton még mindig éget,
hegyi ájer, padlásszag, dunyha, péntek,
tíz éves múltam, bent a csönd s a tévé,
senki se nézi, a plafonon kék fény,
nagyanyám ásít, a gerenda roppan,
nagyon boldog vagyok: tíz snecit fogtam.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Átkelek a dumán (Bp, 2003)
Kiadó: Magyar Napló