Mamához
Ma elbúcsúzunk tőled, drága nagyanyánk,
hiányozni fogsz nekünk.
Hóban, sárban és nyarakon át,
aranymázba forgattad gyermek életünk.
Elszálltál az égbe fel, oda hol a jó lakik,
de itt maradtál bennünk.
Volt mozdulataid, most szíveket szakít,
mától szürkébb lett életünk.
Ne sírjatok! Mondanád most kacagva,
hisz nem történt nagy baj.
Testem a küzdelmet feladta,
örvendjen az életnek, mind ki fiatal.
Drága Mama! Könnyeimmel harcolok,
ugye találkozunk mi még?
Te már a titkot, s a választ is tudod,
hogy mi van, ha eljön a vég.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: A színfalak mögött (Debrecen, 2006)
Kiadó: Ser-Müller kft