CHARLES BAUDELAIRE: Neked adom e verset...
Neked adom e verset, ha esetleg
Nevem a jövőben fennmarad
Bár testem már rég a föld alatt
Így a te emléked is örök lesz
Az emberek úgy olvasnak tégedet
Mint ősi, rejtélyes, csodás mesét
Egy régi, holt szerelem vad hevét
Rímeimben fennmaradt, múlt életet
És ha az Idő, ez a vén gyilkos téged is elér
Mint ahogyan velem is egy nap majd végez
S minden nappal messzebbre fúj a szél
Kinek áldozata az élet s művészet
Te emlékeimben akkor is örök maradsz
Mert csak rólad szólnak e halhatatlan szavak!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.