Tavasz
Mint izgalomtól megtelt női mellek
Duzzadnak a fák a tavaszra várva
Rüggyel megrakott ágaik kitárva
Adják maguk a langyos élvezetnek
A nap boldogan cirógatja őket
Messziről ugyan a tél még visszaint
A kéklő, felhőfodros ég kacsint
És nyakon önti a járókelőket
A hóvirág csokorba kötve fekszik
A szürke, öreg piacasztalon
A talpnyomok közt zöldell már a fű
A kutyanép hangosabban kötekszik
Szukát találni legjobb alkalom
A tarka, fénylő tavaszi derű
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.