A sarokba húzódva
egy lámpa alól figyelem,
ahogyan a nyakkendő
torz megvetést szorít
arcukra.
Gyanakvó tekintetük
bogár-vizsgáló fontoskodása
nagyítót formál felettem.
Nem menekülhetek.
Az előítélet-csipesz szorítása
örökre lukat üt
büszkeség- kitinpáncélomon.