Egyszerre két film
Egyszerre két film vetül rá az évek
vásznaira. Szentül hisszük: való
az egyik, látjuk, érezzük, tapintjuk,
öröm- vagy bánatszava hallható.
Való-e tényleg? Van rá bizonyíték?
Test-, s lélekseb sem az, hiába fáj.
Idő pergeti előttünk, halálig,
s ez az Idő máig hamis király.
A másik film is megjelen, s a vásznon
e kétes valón újabb látszatok,
újabb hitek élednek és csatáznak,
s konok kardokon bús piros ragyog.
Kit film pereg zavarón, s a szemeknek
még egy is sok, mert titkos kulcsra jár
fény és árnyék. Idő mosolyog rajtunk:
vágyott-gyűlölt, örök-hamis király.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: kéziratban,