RÓKATÁNC
híres hordók akadnak
cégérnek és bornak
no meg hordószónokok
boros vigalomnak
hízelgő szó rókatánc
rege-róka-rejtem:
add a tyúkod! /ludamat
véka alá rejtem/
rókánk ravasz mosolya
s bundája száll rőten
kit zavarnak a szavak
ha nincs vadász? őt nem!
megy tovább a rókatánc!
csibecsaló ének
sok mancs közül némely már
nagyon messze érhet!
jó fej ez a rókafej!
illeg-billeg tánca
gigágát szór gégéje
mikor lúddal járja
hordók döngnek! /bizony ám!
nem a szorgos méhek/
záróra nincs! jöhetnek
nagy melldöngetések
minden hordók hordója
hordóra áll végül
lé dűl szó gyűl szónokol
kispolgári létrül
a tanulság egyszerű:
bölcs könyveid fusd át -
rókalyukat tömeszelj
kutyát hozz és puskát
ha meg hiszel nékik hát
nem tehetek róla!
te az ajtót csapod be
téged rege róka
tollat fúvó hajnalig
gúnyát adj a dalnak
rege róka mindenütt
- s hol a forradalmad?
/1978/
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: ÚJ AURÓRA, 1979/2