Lekonyulnak a levelek, ott csúsznak a földön,
szép növényem panasza jajdul,
kevés a víz... a föld... lélegzetem
füstök maradtak itt, rossz halálok tavalyról.
Borzong a test, gyökér-erek a földben,
rezeg, mozog növekvő elmúlás,
külvilág sincs már, csupán egyszemélyes
megrendítő növényi pusztulás.