Tömjénfüst
gyertyafény
halálszag
vég-élmény
bárki is
fekszik ott
egy biztos:
rég halott
főhajtás
gyászruhák
halk sírás...
zord világ!
az arcokon
félelem:
,,ez lesz a
végzetem!''
farkasszem
a holttesttel
s vele a
végzettel
álszent
mesterkélt gyász
mi inkább
leendő öngyász
ki a ravatalra néz
már magát látja holtan
zárul a koporsó
s elvész az örök porban